written by:
photos by:
July 11, 2015
Originally published in Today's Smart House
as
World of Wonder
A young family builds a Wyoming retreat filled with playful details from top to bottom.
Entryway of a Jackson Hole vacation home

The Conine family’s Jackson Hole hideaway is completely wired. 

Photo by 
1 / 11
Flatscreen panels inlaid into the entryway at the Jackson Hole vacation home

Steve Conine, a software engineer, installed and programmed many of the details himself, like the Dell UltraSharp flat-screen panels inlaid into the entryway of the home.

Photo by 
2 / 11
Living room in the Jackson Hole vacation home

When building their dream retreat in Jackson Hole, Wyoming, Steve and Alexi Conine worked with architect Brad Hoyt to create a smart house that fused technology and design. Like the rest of the home, the living-room furnishings blend high design, comfort, and kid-friendliness, including a table by Isamu Noguchi for Herman Miller, a leather sectional sofa from Four Hands, a cashmere cableknit-covered elk mount by Rachel Denny, and a custom, multicolored cowhide patchwork rug by Linie Design.

Photo by 
3 / 11
Kitchen and dining room in Jackson Hole vacation home

Beams extending from the kitchen floor give the impression of an oversize butcher-block stage for a custom walnut-slab table and a dozen Molded Plastic chairs by Charles and Ray Eames for Herman Miller

Photo by 
4 / 11
Interior slide in the Jackson Hole vacation home

An interior slide was the first of the unexpected amenities the homeowners requested.

Photo by 
5 / 11
Interior slide in the Jackson Hole vacation home

It took a craftsman two weeks to shape the fiberglass gelcoat material into the shape of the slide, which connects a hallway off of the kitchen to the first-floor media room. 

Photo by 
6 / 11
Technology command center in the Jackson Hole vacation home

The LED lighting in the slide is just one of the high-tech elements in the house that can be adjusted from a smartphone or tablet. A computer system in the basement controls the screens in the house as well as the security and heating systems.

Photo by 
7 / 11
Deck with mesh curtain at Jackson Hole vacation home

The Conine family engineered the stainless-steel chain-mail mesh curtain system themselves using bedsheets to mock up the design. In the final version, a sunscreen with grommets from Whiting & Davis blocks the blazing sun while standing up to the strong winds of the Jackson Hole valley.

Photo by 
8 / 11
Kid's room with bunk beds in the Jackson Hole vacation home

Compact bedrooms mean more space for communal areas. The room designed for the Conine’s daughter boasts a custom three-level bunkbed for sleepovers. The wool rug is by Chandra, the bedding is by Coyuchi, the desk is by Misewell, and the chair is by Jonathan Adler.

Photo by 
9 / 11
Living roof and solar panels at Jackson Hole vacation home

Rooftop Sunpower X-Series solar panels installed by Creative Energies of Victor, Idaho, generate about a third of the energy for the house over the course of the year. On clear, sunny summer days, they can provide energy for the entire house. Another green feature, the planted roof, was inspired by a trip to Norway.

Photo by 
10 / 11
Floor plans of the Jackson Hole vacation home

Conine Residence Floor Plan

Photo by 
11 / 11
Entryway of a Jackson Hole vacation home

The Conine family’s Jackson Hole hideaway is completely wired. 

Project 
Conine Residence

When Steve and Alexi Conine first sat down with architect Brad Hoyt to talk about the design of their vacation home in Jackson, Wyoming, they had an unusual feature in mind: an interior slide. “It was their idea from the word go,” Hoyt says. “Usually, we’re the ones pushing the design, but the Conines were a lot of fun.”

In addition to the slide, the couple had a list of whimsical requests: flat-screen panels inlaid into the entryway floor for displaying videos and photos, a room for housing and heating sports gear, a living roof complete with solar panels, a triple-stacked bunk bed in one of the kids’ bedrooms, and a Picard steam-injection oven for baking the perfect baguette and making pizza with their three children. 

“We decided to try to do things you might not do when designing a functional home,” says Steve, who is a software engineer as well as the chief technology officer and cofounder of an e-commerce home-decor site. “Early on we went into mindset of ‘take advantage of what we’re doing here and try things that haven’t been tried before.’” 

The first design challenge was that the double-sloped lot was subject to height restrictions: 37.5 feet from the highest point of the roof to the lowest point of grade. So Hoyt stacked the home’s three levels, raising the kitchen and dining area to accommodate a family room and guest suite underneath and bedrooms above. To ease the transition between spaces, he suggested heated concrete ramps instead of stairs, a “more seamless and unique” solution. 

Hoyt’s firm also worked to lay out the slope and geometry of the slide. General contractor Chris Mommsen of Stewart Construction Services found a craftsman from Idaho Falls who tented off the area and spent two weeks shaping the fiberglass gel-coat material into the structure. The Conines then bought a $400 Philips LED lighting kit to illuminate the slide’s interior; their 11-year-old daughter used the kit’s accompanying app to create multiple settings, manipulating the infinite palette of colors into themes for different holidays. “It’s been so much fun,” Alexi says. “We really don’t regret it.”

When it came to the techy details, it helped that Steve could program and build some of the features himself. In the foyer, the five high-definition computer monitors in the cement floor are controlled by an app he coded. The family can pick which photos or videos to display—everything from molten lava to mud to a video of the kids playing on the foundation of the house as it was being built. “Depending on who shows up, it can be fires of hell or a nice flash of light,” Steve says. He wrote a second app to control the family photos that cycle on the two monitors on the wall between the living and dining areas, and posted the codes for both apps on GitHub. A computer cabinet that he set up in the basement controls all of the screens in the house, plus features ranging from security to heating. 

The Conines also devised a solution for the blazing late afternoon sun on the west side of the house. They knew they wanted some sort of system that could provide more shade than umbrellas and awnings, so they decided to experiment with screens that would run along the outside edge of the house. The first thought was to use magnets to hold fabric onto railings, but Jackson’s strong winds made that impractical. Eventually, they started looking at the heavy trolley systems used by meat packers, mocked up their own version using sheets, and figured out the best material for the job: stainless-steel chain-mail mesh, which would be sturdy enough to handle the wind, yet transparent enough that the family could still enjoy the mountain view. It took the architect and builder four days of experimenting to make it work, but in the end, it was the perfect solution. 

Of all the custom features in the house, though, it’s the slide that’s still the family’s favorite. “It’s totally the top of the list,” Steve says. “The architect and the builder really worked on it to make it perfect,” adds Alexi. “It’s so much easier than taking the stairs. Everyone takes the slide.”

Join the Discussion

Loading comments...

Latest Articles

45 dva 2270 persp1 cmyk 0
The prospect of retirement doesn’t just signal the end of a career; it offers the chance to recalibrate and re-prioritize in life.
July 25, 2016
18
You don’t have to choose between sustainable energy and curb appeal.
July 19, 2016
jakemagnus queensland 1
Each week, we tap into Dwell's Instagram community to bring you the most captivating design and architecture shots of the week.
July 06, 2016
content delzresidence 013 1
Each week, we tap into Dwell's Instagram community to bring you the most captivating design and architecture shots of the week.
June 29, 2016
abc malacari marwick stair 01 0
A simple set of stairs is a remodel’s backbone.
June 28, 2016
Design Award of Excellence winner Mellon Square.
Docomomo US announces the winners of this year's Modernism in America Awards. Each project showcases exemplary modern restoration techniques, practices, and ideas.
June 27, 2016
monogram dwell sf 039 1
After last year’s collaboration, we were excited to team up with Monogram again for the 2016 Monogram Modern Home Tour.
June 27, 2016
switch over chicago smart renovation penthouse deck smar green ball lamps quinze milan lounge furniture garapa hardwood
A strategic rewire enhances a spec house’s gut renovation.
June 26, 2016
young guns 2016 emerging talent coralie gourguechon treviso italy cphotos by coralie gourguechon co produced by isdat planche anatomique de haut parleur1
Coralie Gourguechon's paper objects will make you see technology in a whole new way.
June 26, 2016
green machine smart home aspen colorado facade yard bocci deck patio savant
Smart technology helps a house in Aspen, Colorado, stay on its sustainable course.
June 25, 2016
Compact Aglol 11 television plastic brionvega.
The aesthetic appeal of personal electronics has long fueled consumer interest. A new industrial design book celebrates devices that broke the mold.
June 25, 2016
modern backyard deck ipe wood
An angled deck transforms a backyard in Menlo Park, California, into a welcoming gathering spot.
June 24, 2016
dscf5485 1
Today, we kicked off this year’s annual Dwell on Design at the LA Convention Center, which will continue through Sunday, June 26th. Though we’ve been hosting this extensive event for years, this time around is particularly special.
June 24, 2016
under the radar renovation napa
Two designers restore a low-slung midcentury gem in Napa, California, by an unsung Bay Area modernist.
June 24, 2016
Exterior of Huneeus/Sugar Bowl Home.
San Francisco–based designer Maca Huneeus created her family’s weekend retreat near Lake Tahoe with a relaxed, sophisticated sensibility.
June 24, 2016
light and shadow bathroom walnut storage units corian counter vola faucet
A Toronto couple remodel their home with a special emphasis on a spacious kitchen and a material-rich bathroom.
June 24, 2016
Affordable home in Kansas City living room
In Kansas City, an architecture studio designs an adaptable house for a musician on a budget.
June 23, 2016
modern lycabettus penthouse apartment oak vertical slats office
By straightening angles, installing windows, and adding vertical accents, architect Aaron Ritenour brought light and order to an irregularly shaped apartment in the heart of Athens, Greece.
June 23, 2016
kitchen confidential tiles custom cabinetry oak veneer timber house
A modest kitchen addition to a couple’s cottage outside of Brisbane proves that one 376-square-foot room can revive an entire home.
June 23, 2016
feldman architecture 0
Each week, we tap into Dwell's Instagram community to bring you the most captivating design and architecture shots of the week.
June 22, 2016
Blackened timber Dutch home
A modern dwelling replaces a fallen farmhouse.
June 22, 2016
hillcrest house interior kitchen 3
Seeking an escape from bustling city life, a Manhattan couple embarks on a renovation in the verdant Hudson Valley.
June 22, 2016
angular
Atelier Moderno renovated an old industrial building to create a luminous, modern home.
June 21, 2016
San Francisco floating home exterior
Anchored in a small San Francisco canal, this floating home takes its cues from a classic city habitat.
June 21, 2016
modern renovation addition solar powered scotland facade steel balcony
From the bones of a neglected farmstead in rural Scotland emerges a low-impact, solar-powered home that’s all about working with what was already there.
June 21, 2016
up in the air small space new zealand facade corrugated metal cladding
An architect with a taste for unconventional living spaces creates a small house at lofty heights with a starring view.
June 21, 2016
young guns 2016 emerging talent marjan van aubel london cwai ming ng current window
Marjan Van Aubel makes technology a little more natural.
June 21, 2016
urban pastoral brooklyn family home facade steel cypress double
Building on the site of a former one-car garage, an architect creates his family’s home in an evolving neighborhood of Brooklyn.
June 20, 2016
Modern Brooklyn backyard studio with plexiglass skylight, green roof, and cedar cladding facade
In a Brooklyn backyard, an off-duty architect builds a structure that tests his attention to the little things.
June 20, 2016
the outer limits paris prefab home living area vertigo lamp constance guisset gijs bakker strip tablemetal panels
In the suburbs of Paris, an architect with an eco-friendly practice doesn’t let tradition stand in the way of innovation.
June 20, 2016