Advertising
Advertising

Florida Street renovation library and stairs

Photo
courtesy of
Kelli Franz and Seth Paré-Mayer
Florida Street renovation library and stairs

One of the greatest design challenges, according to Franz and Paré-Mayer, was reimagining the dark, unfinished garage space in a way that would “establish [it] as primary, instead of an afterthought to the original floor above.” This was achieved by layering open, linked spaces on the ground floor and sticking to a few carefully selected materials for cohesion and fluidity. There are hardly any hallways in the home; every space serves a function. Polished concrete floors continue throughout the new living level, and a bent metal dining chair with a reclaimed Douglas fir backrest made by Scholz sits in front of an open white oak staircase.

Appears in

Advertising